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Registros recuperados : 28 | |
3. | | OLIVEIRA, L. T. de; MENEZES, G. R. de O.; SILVA, F. F. e; OLIVEIRA, H. R. de; VENTURA, H. T. Modelos de limiar em regressão aleatória para avaliação genética da probabilidade de prenhez na raça Sindi. In: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO ANIMAL, 12., 2017, Ribeirão Preto, SP. Fenômica e outras ômicas na produção animal: Anais... Sertãozinho: Sociedade de Melhoramento Animal/Instituto de Zootecnia, 2017. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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4. | | VENTURA, H. T.; SILVA, F. F e; VARONA, L.; FIGUEIREDO, E. A. P. de; COSTA, E. V.; SILVA, L. P. da; VENTURA. R.; LOPES, P. S. Comparing multi-trait Poisson and Gaussian Bayesian models for genetic evaluation of litter traits in pigs. Livestock Science, v. 176, p. 47-53, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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5. | | BRITO, l. C.; LOPES, P. S.; SILVA, F. F.; LÁZARO, S. F.; VENTURA, H. T.; BRUNELI, F. A. T.; VICENTINI, R. R.; PEIXOTO, M. G. C. D. Multi-trait analysis for beef and dairy traits in dual purpose Guzerá herds in tropical conditions In: REUNIÓN DE LA ASSOCIÓN LATINOAMERICANA DE PRODUCCIÓN ANIMAL, 25, 2016, Recife. Anais... [S,l.]: Associación Latinoamericana de Producción Animal, 2016. 1 Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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6. | | COSTA, E. V.; VENTURA. H. T.; FIGUEIREDO, E. A. P. de; SILVA, F. F.; GLÓRIA, L. S.; GODINHO, R. M.; RESENDE, M. D. V. de; LOPES, P. S. Multi-trait and repeatability models for genetic evaluation of litter traits in pigs considering different farrowings. Revista Brasileira de Saúde e Produção Animal, Salvador, v. 17, n. 4, p. 666-676, 2016. Biblioteca(s): Embrapa Florestas; Embrapa Suínos e Aves. |
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7. | | PEIXOTO, M. G. C. D.; CANDA, R. A.; BRUNELI, F. A. T.; SANTOS, G. G. dos; VENTURA, H. T.; LOPES, P. S. Correlation between PTA for milk and beef traits of Guzerá animals from dual-purpose herds in Brazil. In: WORLD CONGRESS OF GENETICS APPLIED TO LIVESTOCK PRODUCTION, 10., 2014, Vancouver. Proceedings... Champaign: ASAS, 2014. 3 p. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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8. | | BRITO, L. C.; PEIXOTO, M. G. C. D.; CARRARA, E. R.; SILVA, F. F. e; VENTURA, H. T.; BRUNELI, F. A. T.; LOPES, P. S. Genetic parameters for milk, growth, and reproductive traits in Guzerá cattle under tropical conditions. Tropical Animal Health and Production, v. 52, p. 2251-2257, 2020. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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9. | | BRITO, L. C.; CASELLAS, J.; VARONA, L; LOPES, P. S.; VENTURA, H. T.; PEIXOTO, M. G. C. D.; LÁZARO, S. F.; SILVA, F. F. Genetic evaluation of age at first calving for Guzerá beef cattle using linear, threshold, and survival Bayesian models. Journal of Animal Science, v. 96, n. 7, p. 2517-2524, 2018. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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10. | | SILVA, D. A. da; SILVA, F. F. e; VENTURA, H. T.; JUNQUEIRA, V. S.; SILVA, A. A. da; MOTA, R. R.; LOPES, P. S. Contemporary groups in the genetic evaluation of Nellore cattle using Bayesian inference. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 52, n. 8, p. 643-651, fev. 2017. Título em português: Grupos de contemporâneos na avaliação genética de gado Nelore por inferência bayesiana. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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11. | | CARRARA, E. R.; PEIXOTO, M. G. C. D.; VERONEZE, R.; SILVA, F. F. e; RAMOS, P. V. B.; BRUNELI, F. A. T.; ZADRA, L. E. F.; VENTURA, H. T.; JOSAHKIAN, L. A.; LOPES, P. S. Genetic study of quantitative traits supports the use of Guzerá as dual-purpose cattle. Animal Bioscience, v. 35, n. 7, p. 955-963, 2022. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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12. | | CARRARA, E. R.; PEIXOTO, M. G. C. D.; SILVA, A. A. da; BRUNELI, F. A. T.; VENTURA, H. T.; ZADRA, L. E. F.; JOSAHKIAN, L. A.; VERONEZE, R.; LOPES, P. S. Genomic prediction in Brazilian Guzerá cattle: application of a single-step approach to productive and reproductive traits. Tropical Animal Health and Production, v. 55, article 48, 2023. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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13. | | PANETTO, J. C. do C.; SILVA, M. V. G. B.; VERNEQUE, R. da S.; MACHADO, M. A.; FERNANDES, A. R.; MARTINS, M. F.; REIS, D. R. de L.; VENTURA, H. T.; PEREIRA, M. A. Programa Nacional de Melhoramento do Gir Leiteiro - Sumário Brasileiro de Fêmeas -1ª Avaliação Genômica de Fêmeas Jovens e Adultas - Agosto 2018. Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2018. 31 p. (Embrapa Gado de Leite. Documentos, 231). Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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14. | | OLIVEIRA, L. T. de; BONAFÉ, C. M.; SIVA, F. F. e; VENTURA, H. T.; OLIVEIRA, H. R. de; MENEZES, G. R. de O.; RESENDE, M. D. V. de; VIANA, J. M. S. Bayesian random regression threshold models for genetic evaluation of pregnancy probability in Red Sindhi heifers. Livestock Science, v. 202, p. 166-170, August, 2017. Short communication Biblioteca(s): Embrapa Florestas; Embrapa Gado de Corte. |
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15. | | PANETTO, J. C. do C.; SILVA, M. V. G. B.; VERNEQUE, R. da S.; MACHADO, M. A.; FERNANDES, A. R.; MARTINS, M. F.; REIS, D. R. de L.; VENTURA, H. T.; PEREIRA, M. A.; OLIVEIRA, J. C. de; GLATZL JUNIOR, L. A. Programa Nacional de Melhoramento do Gir Leiteiro - Sumário Brasileiro de Fêmeas -2ª Avaliação Genômica de Fêmeas Jovens e Adultas - Agosto 2019. Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2019. 41 p. (Embrapa Gado de Leite. Documentos, 242). Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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16. | | PANETTO, J. C. do C.; SILVA, M. V. G. B.; VERNEQUE, R. da S.; MACHADO, M. A.; FERNANDES, A. R.; MARTINS, M. F.; REIS, D. R. de L.; VENTURA, H. T.; PEREIRA, M. A.; OLIVEIRA, J. C. de; GLATZL JUNIOR, L. A.; GARCIA, A. O.; LEANDRO, F. D. Programa Nacional de Melhoramento do Gir Leiteiro - Sumário Brasileiro de Fêmeas -3ª Avaliação Genômica de Fêmeas Jovens e Adultas - Outubro 2020. Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2020. 51 p. (Embrapa Gado de Leite. Documentos, 252). Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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17. | | PANETTO, J. C. do C.; SILVA, M. V. G. B.; VERNEQUE, R. da S.; MACHADO, M. A.; FERNANDES, A. R.; MACHADO, C. H. C.; MARTINS, M. F.; REIS, D. R. de L.; VENTURA, H. T.; PEREIRA, M. A.; OLIVEIRA, J. C. de; GLATZL JUNIOR, L. A.; GARCIA, A. O.; LEANDRO, F. D. (ed.). Programa Nacional de Melhoramento do Gir Leiteiro: sumário brasileiro de fêmeas: 4ª avaliação genômica de fêmeas jovens e adultas: novembro 2021. Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2021. 63 p. (Embrapa Gado de Leite. Documentos, 263). Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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18. | | PANETTO, J. C. do C.; SILVA, M. V. G. B.; VERNEQUE, R. da S.; MACHADO, M. A.; FERNANDES, A. R.; MACHADO, C. H. C.; MARTINS, M. F.; REIS, D. R. de L.; VENTURA, H. T.; PEREIRA, M. A.; OLIVEIRA, J. C. de; CASTRO, R. M. de; GLATZL JUNIOR, L. A.; LEANDRO, F. D. (ed.). Programa Nacional de Melhoramento do Gir Leiteiro: sumário brasileiro de fêmeas: 5a avaliação genômica de fêmeas jovens e adultas: novembro 2022. Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2022. 83 p. (Embrapa Gado de Leite. Documentos, 270). Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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19. | | PANETTO, J. C. do C.; SILVA, M. V. G. B.; VERNEQUE, R. da S.; MACHADO, M. A.; FERNANDES, A. R.; TEIXEIRA, R. B.; MARTINS, M. F.; REIS, D. R. de L.; BORGES, C. A. V.; OLIVEIRA, J. C. de; SOUZA, E. S. de; MACHADO, C. H. C.; VENTURA, H. T.; PEREIRA, M. A.; LEANDRO, F. D.; MACHADO, M. S.; MOURA, G. M. (ed.). Programa Nacional de Melhoramento do Gir Leiteiro: sumário brasileiro de fêmeas: 6ª avaliação genômica de fêmeas jovens e adultas: novembro 2023. Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2023. 102 p. (Embrapa Gado de Leite. Documentos, 281). Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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20. | | PANETTO, J. C. do C.; SILVA, M. V. G. B.; VERNEQUE, R. da S.; MACHADO, M. A.; FERNANDES, A. R.; MARTINS, M. F.; REIS, D. R. de L.; ARBEX, W. A.; OLIVEIRA, J. C. de; VENTURA, H. T.; PEREIRA, M. A. Programa Nacional de Melhoramento do Gir Leiteiro: Sumário Brasileiro de Touros - 2ª avaliação genômica de touros - resultado do teste de progênie - abril 2019. Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2019. 98 p. (Embrapa Gado de Leite. Documentos, 235). Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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Registros recuperados : 28 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Instrumentação. Para informações adicionais entre em contato com cnpdia.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Instrumentação. |
Data corrente: |
27/10/2021 |
Data da última atualização: |
20/06/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
LOBO, R. R.; CORREIA, B. S. B.; PEÑA-BERMÚDEZ, Y. A.; VINCENZI, R.; SILVA, C. M. da; PANOSSO, L. L.; COLNAGO, L. A.; CARDOSO, D. R.; BERNDT, A.; PINHEIRO, R. S. B.; BUENO, I. C. da S.; FACIOLA, A. P. |
Afiliação: |
LUIZ ALBERTO COLNAGO, CNPDIA; ALEXANDRE BERNDT, CPPSE. |
Título: |
Effects of dietary inclusion of yerba mate (Ilex paraguariensis) extract on lamb muscle metabolomics and physicochemical properties in meat. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Animal Science, v. 99, n. 9, 2021. |
Páginas: |
1-14 |
DOI: |
https://doi.org/10.1093/jas/scab244 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This study aimed to evaluate the effect of dietary yerba mate (Ilex paraguariensis) extract (YME) on muscle metabolomics and physicochemical properties of lamb meat. Thirty-six uncastrated male lambs (90 old) were fed experimental diets, which treatments consisted of 0%, 1%, 2%, and 4% inclusion of YME. Animals were fed for 50 d before slaughter. Muscle and meat samples were collected for metabolomics and meat quality analysis, respectively. The experiment was carried out in a randomized block design and analyzed using orthogonal contrasts. There was a quadratic effect of YME inclusion in tenderness (P < 0.05) and a positive linear effect on meat lightness (P < 0.05). No qualitative changes (P > 0.05) on individual metabolites were observed; however, changes in the qualitative metabolic profile were observed, showing that animals fed 1% and 2% of YME have a greater concentration of desirable endogenous muscle antioxidants, with direct impact on metabolic pathways related to beta-alanine metabolism and glutathione metabolism. Therefore, YME dietary supplementation up to 2% of the diet to lambs had little to no effects on the majority of meat quality traits evaluated; moreover, 4% of YME, inclusion negatively affected feed intake and meat quality traits. |
Palavras-Chave: |
Instrumental meat quality; Natural additive; Tenderness. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 02243naa a2200313 a 4500 001 2135622 005 2022-06-20 008 2021 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1093/jas/scab244$2DOI 100 1 $aLOBO, R. R. 245 $aEffects of dietary inclusion of yerba mate (Ilex paraguariensis) extract on lamb muscle metabolomics and physicochemical properties in meat.$h[electronic resource] 260 $c2021 300 $a1-14 520 $aThis study aimed to evaluate the effect of dietary yerba mate (Ilex paraguariensis) extract (YME) on muscle metabolomics and physicochemical properties of lamb meat. Thirty-six uncastrated male lambs (90 old) were fed experimental diets, which treatments consisted of 0%, 1%, 2%, and 4% inclusion of YME. Animals were fed for 50 d before slaughter. Muscle and meat samples were collected for metabolomics and meat quality analysis, respectively. The experiment was carried out in a randomized block design and analyzed using orthogonal contrasts. There was a quadratic effect of YME inclusion in tenderness (P < 0.05) and a positive linear effect on meat lightness (P < 0.05). No qualitative changes (P > 0.05) on individual metabolites were observed; however, changes in the qualitative metabolic profile were observed, showing that animals fed 1% and 2% of YME have a greater concentration of desirable endogenous muscle antioxidants, with direct impact on metabolic pathways related to beta-alanine metabolism and glutathione metabolism. Therefore, YME dietary supplementation up to 2% of the diet to lambs had little to no effects on the majority of meat quality traits evaluated; moreover, 4% of YME, inclusion negatively affected feed intake and meat quality traits. 653 $aInstrumental meat quality 653 $aNatural additive 653 $aTenderness 700 1 $aCORREIA, B. S. B. 700 1 $aPEÑA-BERMÚDEZ, Y. A. 700 1 $aVINCENZI, R. 700 1 $aSILVA, C. M. da 700 1 $aPANOSSO, L. L. 700 1 $aCOLNAGO, L. A. 700 1 $aCARDOSO, D. R. 700 1 $aBERNDT, A. 700 1 $aPINHEIRO, R. S. B. 700 1 $aBUENO, I. C. da S. 700 1 $aFACIOLA, A. P. 773 $tJournal of Animal Science$gv. 99, n. 9, 2021.
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Registro original: |
Embrapa Instrumentação (CNPDIA) |
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